Tunnista tarpeesi

Pikalainat ovat tunnettuja korkeista koroista ja uhkasta joutua ”pikalaina kierteeseen”. Onkin siis syytä miettiä milloin on järkevää turvautua ottamaan pikalainaa. Tietyissä tilanteissa pikalaina voi kuitenkin olla todellinen hengenpelastaja. Laskusi meneminen perintään ja sitä myötä luottotietoihin merkintä on viimeinen asia jonka haluat tapahtuvan. Tässä tilanteessa pikalaina voi pelastaa sinut ja saat lisää aikaa saada asiasi järjerjestykseen raha asioiden kannalta.

Ylipäätänsä pikalaina on riskitön vaihtoehto sinulle kun olet suunnitellut miten saat maksettua sen takaisin, etkä pikalainan myötä joudu näin ongelmiin. Joskus ihmiselle tulee myös  tilanteita jolloin rahaa olisi hyvä saada nyt eikä vasta seuraavana palkkapäivänä. Tälläisia tilanteita ovat sairastumiset ja tapaturmat. Lisäksi joskus jokin sinulle elintärkeä laite/kone saattaa tehä kepposet ja hajota juuri silloin kun sitä vähiten haluat. Esimerkiksi jos autosi hajoaa ja se on sinulle elintärkeä päästäksesi liikkumaan, niin pikalaina voi pelastaa sinut jos palkkapäivä häämöttää vasta hamassa tulevaisuudessa ja tilillläkään ei liiemmin ylimääräistä ole.

Moni haluaa ottaa pikalainan sen vuoksi että saa jonkun haluamansa tuotteen ostettua samantien. Tässä vaiheessa kannattaa miettiä onko tämä tuote pakko saada nyt vai haluatko sen vain mielessäsi nyt samantien. Jos tuotetta saa vielä myöhemminkin eikä se ole täysin välttämätön tällä hetkellä, niin kannattaa ehkä odottaa.  On kuitenkin tapauksia,jossa tuote on juuri nyt alennuksessa tai tarvitset sen muuten vain nyt välittömästi. Tällöin on hyvä tehdä pieniä laskelmia ja jos ne osoittavat pikalainan oleva järkevä ratkaisu nyt, niin anna mennä ja ota pikalaina.

Simppelinä sääntönä pikalainan ottamiseen voitaisiin pitää samaa kuin pokerissa on tapana sanoa, älä investoi peliin enempää rahaa kuin sinulla on varaa hävitä. Pikalainaan sovellettuna se menisi näin, älä ota pikalainaa enempää kuin sinulla on varaa maksaa takaisin. Tämän pitäessäsi mielessäsi ei sinulla tule olemaan hätää ja pikalaina palvelee sinua mainiosti tilanteissa jossa sitä tarvitset.